Cichorei of in de oude Antwerpse mond beter bekent als bitterpeeen kende vooral zijn hoogdagen tijdens de wereldoorlog als surrogaat of als adjectief voor koffie. Cichorei kende 2 grote fabrikanten, Pacha koffie en De Beukelaar. Deze laatste had dan ook een fabriek aan de overzijde van restaurant Bitterpeeën.

In 1995 bij het zoeken van een geschikte Antwerpse naam was het dan ook niet lang zoeken en werd restaurant Bitterpeeen geboren.

Restaurant – café Bitterpeeën is de plek bij uitstek om – tussen haven en stad – in Antwerpen te genieten van een leuke middagbreak, een succesvolle zakenlunch of een sfeervol diner.

Het hele interieur ademt nostalgie en retro uit. Gemoedelijkheid is hier de norm. Laat u echter niet misleiden door de retro-look van het interieur. De gerechten die wij presenteren, zijn eigentijds en kwalitatief hoogstaand. Klanten die Bitterpeeën voor de eerste maal bezoeken, keren zeker nog een keer terug.

Bitterpeeën staat bekend als het ambiance-restaurant bij uitstek. En dat is dankzij de Bitterpeeën-Live events en privé feesten. De Live-events van Bitterpeeën zijn onvergetelijke ambiance-momenten, waar iedereen steeds weer naar uitkijkt.